Urzadzenia do gastronomii poznan

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać powołane w oparciu o biznes, który chcemy stworzyć. Kawiarnia powinna skoncentrować się przede wszystkim na prawdziwym ekspresie ciśnieniowym i ulokować w większą liczbę różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

http://erp.polkas.pl/pracownik-dzialu-sprzedazy-oprogramowania/

Przyczyni się również syfon do dobrej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie mocna przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Jeżeli będziemy zawierać oraz dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupić więcej, klienci chętnie stosują również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), jak także te doskonale alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Oczywiście do lodów przyda się i odpowiedni porcjoner, choć nie jest wówczas długi wydatek. Tak jest zainwestować w czystą tacę z pokrywką, na której będziemy mogli postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na kawałek lub dwa. Jeśli zależymy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o trochę inny asortyment. Przyda się oczywiście również ekspres do kawy, a poza ostatnim trochę shakerów, sitko barmańskie, czy nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z jakim życzeniem przyjdzie do nas klient). Przyczyni się także wyciskarka do cytrusów - człowiek może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wnętrza pizzerni będziemy wymagać naturalnie pieca do pizzy, a ponadto torbę na pizzę (gdyby będziemy dodatkowo sprzedawać jedzenie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli stosujemy do oferty inne fast foody, wtedy potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do zrealizowania ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem przydatna może zaprezentować się naleśnikarka, chociaż to olbrzymi koszt i wymagamy pamiętać gwarancja, czy na że klienci będą do nas wprowadzać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to sprawa jest wystarczająco oczywista). Przyda się za to danie do kebabu, a czasem oraz gofrownica (ostatnio popularnością cieszą się wytrawne gofry, na przykład takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Są także specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.