Home Bez kategorii Sprzęt gastronomiczny używany toruń

Sprzęt gastronomiczny używany toruń

6 listopada 2017

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w przeciwnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo poręcznych i dlatego o w nią zainwestować.

ceag

Krajalnica ma-ga jest do cięcia wszystkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej wykonywa, że istnieje potrzebnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żebym była na trwanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też badać w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest bardzo odpowiednim sprzętem, gdyż w niedługim czasie jest w bycie pokroić znaczną dawka produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego czas i energię, jaką pragnął zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do cięcia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest niewymuszona i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi zaadaptowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, lub bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesie krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do celu, więc nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przykładem potrafi być toż, że każde powierzchnie maszyny, które planują związek z krojoną żywnością są zbudowane z artykułów nierdzewnych. Jednym z najistotniejszych aspektów jest nóż i ważne, aby był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych akcji istnieje właśnie niskie, że nie wymaga żadnych narzędzi.

You may also like