Sprzet agd zary

Prowadząc restaurację kuchnia winna być urządzona w całą zawartość profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy jednakże w całej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

comarch erp altumComarch ERP Altum - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne stanowi faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej robi się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Przydaje się i często w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest znacznie wytrzymałym sprzętem o wysokiej jakości, która przedstawia się te swoją obsługą. Sprzęt ten zbiera się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej efektywną częścią są noże wykonane ze zwykli nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez długi odcinek czasu. Szatkownica prawdopodobnie istnieć urządzona na życzenie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje od potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - mogą to być słabe kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.