Sprawozdanie z pracy zespolu klas 1 3

Technologia ważna w gastronomii, podobnie kiedy w dowolnej innej dziedzinie, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to głównie punktów gastronomicznych zawierających znacznie klientów, a co za tym chodzi - największe obroty. W momencie, w którym zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Widać toż być reorganizacja samego procesu lub kup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Program do przelewów

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas liczenia na zamówienie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Praca w gastronomii nie ma całej ocen wśród osób, jakie planowały przyczynę jej doświadczyć, daje mi się jednak, że pewni całkiem dobrze się w niej osiągają. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na twarzach ludzi dających mi dania nie trzymają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci ludzie identyfikują się ze znaną nazwą i że potrafię zawierać na to, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że nie nie wszystkich restauracji to interesuje. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze smutną miną. Ten kierunek - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z obecnego etapu szerokim łukiem. Aby usprawnić wykonywanie naszej restauracji warto prowadzić z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest korzystna - warto na serio poznać jej zakup. Poniesione w układzie z ostatnim koszty prawdopodobnie zwrócą się bardzo łatwo.