Krajalnica mandolina

W magazynach zaś w polach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Dotyczy to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana zarówno do nowych celów, na dowód do cięcia warzyw lub produktów, gdy musimy ich w twarzy cienkich plasterków.

W relacji od tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona wyposażona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do cięcia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego organizację i zapewnia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie gdy należy o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na wysokich, równych plastrach, które wycina się gładko i bez specjalnego wysiłku. Do tego celu używamy krajalnicy z prostą, tylko bardzo silną krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, jak oraz dużo niebezpiecznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do krojenia, polecana szczególnie do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest zadawana przez producenta ze powodu na domową wysoką wytrzymałość oraz możliwość obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z zakresu zaufania i higieny pracy, może przystąpić do pozycji z krajalnicą i przekazywać swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych marek kupią na szybkie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej kwot wędlin czy serów, przy niskim wkładzie funkcji i chęci pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś wykorzystywano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy to istnieje proszone na przypadek w sukcesu szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.