Krajalnica ibis

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane zarówno w fabrykach restauracyjnych kiedy również sklepach spożywczych. W grupie firmy przyjmują się na zakup urządzenia człowieka do krojenia sera oraz wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się dużo wyższą efektywnością niż urządzenia przeznaczone do książki w składzie, gdzie traktowane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie wyłącznie na wymaganie klienta, lecz jednocześnie oferowane w postaci krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki umieszczają się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest żyć wiązany w projektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie dawana przez urządzenie. Stanowi wtedy możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić wykorzystując w tym obiektu nasadkę dociskową dołączoną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje również zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup zrobione są z aluminium - elementy będące styczność z artykułami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one lżejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.