Home Bez kategorii Antybiotykoterapia celowana zalety

Antybiotykoterapia celowana zalety

16 sierpnia 2017
Własne środki masowego przekazu wielokrotnie już alarmowały opinię publiczną, że przy masowej produkcji mięsa przez hurtownie drobiu rzuca się antybiotyki, hormony i sterydy. Faszerowanie ptactwa hodowlanego tymi podstawami ma przyśpieszyć wzrost masy zwierząt, aby mięso płynące spośród ich ciał szybciej doszło do sprzedaży. Policja stara się likwidować nielegalne wytwórnie antybiotyków dedykowanych hurtowniom drobiu, jakie w regionach byłego Związku Radzieckiego bierze się podobno w wielkich ilościach przechodzących w głąby. Zawierające szkodliwe dla zdrowia hormony, sterydy i antybiotyki mięso drobiowe zostają przyswojone przez system ludzkim, a wtedy kumulują, co wpływa toksycznie na życie człowieka.

Błyskawiczne przyrosty masy kurcząt na fermach gospodarczych są bezpośrednim efektem karmienia ptactwa hodowlanego wysokobiałkowymi paszami naszpikowanymi sterydami, które drastycznie podnoszą ich smak, ale również degenerują układ odpornościowy. Więc z kolei powoduje, iż kurczakom daje się antybiotyków mając zapobiec infekcjom, ale antybiotykoterapia zmierza do dewastacji wątroby zwierząt i ostatecznie do ich śmierci około szóstego tygodnia życia. Brutalna egzystencja kurcząt w hodowlach drobiu naznaczona jest dużym cierpieniem, ale wielu klientów pragnących jedynie kupować więcej zbyt kilka nie zważa na godne i zdrowotne konsekwencje omawianego procederu.

Oficjalnie rzecz biorąc, dobre jest przekazywane zwierzętom hodowlanym antybiotyków tylko i wyłącznie w sukcesu ich choroby. Niestety, w rzeczywistości nielegalny handel antybiotykami weterynaryjnymi kwitnie także stanowi mocno prawdopodobnie, że praktycznie wszystka sztuka mięsa z sprzedających artykuły do lokalnych sklepów korzysta w tkankach antybiotyki. Szkodliwość antybiotyków, hormonów tudzież sterydów w spożywanym posiłku mięsnym jest czysta, zaś mieszkanie tego zjawiska musi być nie tylko uświadamiane konsumentom, lecz także powinno zostać się obiektem zainteresowania instytucji mających chronić dobre zdrowie. Przykrą konstatacją jest fakt, iż wykonywana na liczną skalę żywność przestała istnieć szybko źródłem wartości odżywczych, lecz staje się śmiercionośną trucizną.

You may also like